Isnin, 17 Januari 2011
my life as apprentice chef to panda chef part 3
on that day aku di tempatkan dipastry,dsana aku berkenalan dgn si ard pastry chef, matin cdp, c awg and c ahmad. durg ani cool and byk mbgi aku knowledge pada hari pertama ku dflight kitchen. dari sini aku minat utk belajar bidang pembikinan cake. haziq ditempat kan di cold kitchen dmana dia belajar membuat segala salad dan dressing..dsana haziq belajar asas memotong buah dan sayur...seperti mana2 budak yg baru terpotong jari sendiri adalah menjadi kebiasaan dlm dunia kulinari.."fingers are made to be cut and burn(marco piere white hells kitchen)" bebalik semula arh cerita ku tadi tyme first day atu aku kena buli brabis ekekkeekekke biasalah kan budak baru belajar. yg paling best skali time arh pastry ani dpt mkn cake FREE segala brazo de mercedes, brownies, opera cake, choc moist cake smua dpt drasa! apalagi lau pastry n danishnya fuhh sehingga menjilaat jari kaki..ekekkekeke ia punya croisant, chicken pie and cinnamon rolls  best! macambaru lahir bh diri dsana dan fikiran time atu dgn adanya basic f&n mungkin membulih kan aku belajar lebih cepat. aku rasa ani lah pilihan hidupku menjadi TUKANG MASAK!(bersambung)
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan